Workshop Bordopmaak

De Workshop Bordopmaak is bijzonder populair: in een middag of avond leer je hoe het niet moet (smileys, procenten, dobbelstenen) en natuurlijk hoe je wel een mooi bord krijgt. We hebben het over het aantal componenten, over bereidingen, technieken, smaken en texturen. We praten over portiegrootte en we gaan zelf aan de slag om een mooie creatie op het bord te toveren. Meestal worden de workshop in clubverband gegeven, maar er zijn ook mogelijkheden voor open inschrijving. Belangstelling? Lees eerst verder en neem dan even contact op via het contactformulier.

Tot nu toe waren we o.a. in:

Versie 33: al weer voor de vierde keer in Heinkeszand, Zeeland. We waren er op 1 december 2018.

Nummer 32  in Beverwijk op 21 oktober 2018.

Op 24 juni waren we in Maasbree voor versie 31.

Versie 30 was op vrijdag 2 maart in samenwerking met Cuisine Culinaire Apeldoorn.

De workshop Bordopmaak –  de 29e versie – was op  24 februari 2018 bij Cuisine Culinaire Barendrecht.

De  Workshop Bordopmaak – de 28e – werd op zondag 28 januari 2018 georganiseerd in samenwerking met Société des Gourmets Eurégionale in Enschede. De workshop was meteen volgeboekt met leden van de organiserende kookclub. De secretaris schreef na afloop:

Bedankt voor de gezellige workshop: Het was een feestje voor eenieder, alleen maar blije mensen. Misschien nog een keer een ronde voor nieuwe mensen. 

Op 28 december waren we te gast bij Cuisine Culinaire Purmerend: zeven deelnemers van deze club en nog eens zeven deelnemers van andere kookverenigingen of amateurkoks die individueel deelnamen.

Het programma

  • We gaan eerst de mise en place maken.
  • Dan volgt een presentatie over Bordopmaak: hoe het moet, hoe we het meestal doen, wat daar fout aan is en hoe het beter kan. Veel foto’s, veel voorbeelden.
  • We leren om de valkuilen – De Zeven Zonden –  te herkennen en te vermijden.
  • We leren verschillende opmaakstijlen; we discussiëren over borden en hoe die passen bij een gerecht.
  • Dan gaan we zelf aan de slag: alleen het visuele aspect telt: het is niet de bedoeling dat we het ook opeten.
  • Bij elkaar zijn we al snel zo’n drie a vier uur bezig.
  • Alle deelnemers krijgen het boek Handboek Bordopmaak digitaal toegestuurd.
  • We maken foto’s en die komen op Facebook (Le Cuisinier).

De kosten

  • De kosten zijn afhankelijk van (de prijs van) de locatie.
  • Het bedrag voor deelname moet vooraf voldaan worden.
  • De kosten zijn inclusief alle te gebruiken ingrediënten en materialen en inclusief het digitale Handboek Bordopmaak.

Algemeen

  • Deelnemers wordt geadviseerd kokskleding, maar ten minste een schort te dragen.
  • Bij onvoldoende deelname of bij overmacht kunnen we de workshop annuleren: heb je je opgegeven en al betaald, dan betalen we je natuurlijk in dat geval weer terug.

Leiding workshop

  • De workshop wordt gegeven door Jan Boeren

NB: Ben je in staat en bereid om samen met Le Cuisinier een workshop te organiseren, neem dan even contact met ons op. Dan kijken we of we op jouw locatie binnenkort ook aan de slag kunnen met Bordopmaak of een van de andere workshops.