Workshops & Cursussen

‘Bordopmaak’: op zaterdag 8 juni organiseerden we in samenwerking met Miele Nederland onze populairste workshop. Plaats van handeling is  het ‘Stoomtheater’ van Miele, een van de mooiste zalen van hun Experience Center in Vianen: op zich al een belevenis. Miele zorgde voor een heerlijke lunch, waarna we aan de slag gingen met Bordopmaak. Voor de gelegenheid werd de presentatie uitgebreid met nieuwe fotografie. Bovendien was er iets zien van ‘Dish Development’: hoe ontwerp je een nieuw gerecht, helemaal uit het niets, dus zonder dat je er kookboeken op naslaat. Een gerecht helemaal van jezelf dus. Dit was al weer de 35e editie.

‘Bordopmaak’: Op zondag 2 juni waren  we in Enschede. Een besloten bijeenkomst voor de leden van De Société des Gourmets Eurégionale, de Twentse tak van Cuisine Culinaire Nederland. In hun schitterende Theehuis in het van Heekpark versie 34 van onze populairste workshop.

‘Messen Slijpen’  zaterdag 25 mei in Midwoud (NH).

De cursus ‘Chefsklas’ in Purmerend is in januari 2019 gestart. Acht bijeenkomsten en persoonlijke begeleiding bij het samenstellen  van een examen-menu dat aan alle voorwaarden voldoet.

Workshops ‘Bordopmaak’: de drie-en-dertigste editie in Zeeland. Zonder twijfel onze populairste workshop.

‘IJsbereiden’: er gaat een wereld voor je open. En je maakt voortaan ijsjes op ijssalon-niveau. Je moet wel willen en kunnen rekenen voor deze workshop: de theorie is best wel pittige kost. In september 2019 organiseren we weer een workshop.

‘Dish Development’: een nieuwe workshop waarbij we de kunst van het zelf ontwerpen van gerechten bespreken en ook oefenen. Best wel ingewikkeld en alleen bedoeld voor amateurkoks die al in staat zijn om aan de hand van een ingewikkeld recept een mooi gerecht op tafel te zetten, of kleine veranderingen aan te brengen in de receptuur waarmee je je gerecht verbetert. Als je in staat bent om zo’n gerecht, na het een aantal keren gekookt te hebben, uit het hoofd te reproduceren en als je meerdere bordopmaakstijlen beheerst waarmee je zo’n gerecht op verschillende manieren kunt presenteren, is dit de volgende stap in je ontwikkeling als amateurkok.

Heb je belangstelling voor een van onderstaande Workshops of Cursussen – hetzij individueel, hetzij als groep van amateurkoks – neem dan contact op via de contactpagina: we melden ons dan snel, nemen alle details met je door en spreken iets af.

Workshops

Cursussen

Lezingen en excursies

  • Vraag naar de mogelijkheden.